Diş fırçalamanın faydaları nelerdir sorusunun yanıtı için doğru diş fırçalama tekniğini bilmelisiniz. Dişleri korumanın en etkili yöntemlerinin başında düzenli diş fırçalama gelmektedir. Diş fırçalama işleminin ortalama olarak 2 dakika sürmesi ve her dişin üzerini 8-10 kere fırçalanması son derece önemlidir. Aynı zamanda diş ve diş eti birleşim yerleri özellikle fırçalanmalıdır. Burada amaç diş yüzeyindeki yemek artıklarını ve bakteri plağını uzaklaştırmaktır.
Diş fırçalama işleminden tam anlamı ile randıman sağlamak için ilk aşamada doğru fırça seçimi yapmak gerekir. En uygun fırçalar naylon ya da orta sertlikte olan fırçalardır. Ağız içinde kolay hareket etmesi ve arka dişlere rahat ulaşması için fırçanın kafasının uygun büyüklükte olması önemlidir.
Unutulmaması gereken bir nokta ise diş macunu ve ağız gargaraları tek başına dişleri temizlemez. Diş macunu sadece ağızda hoş bir koku bırakır. Hoşa giden bu koku diş fırçalamasının daha kolay olmasını sağlar. Diş parlatma tozları da diş hekimi önerisi olmadan kullanılmamalıdır. Aşırı kullanımları diş sağlığı açısından zararlıdır.
Diş fırçalamanın faydaları nelerdir, günde kaç kere diş fırçalamak gerekiyor gibi sorular merak edilmektedir. Eğer kışın hasta olmak istemiyorsanız dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanın etkisi son derece fazladır.
Ağız ve diş sağlığı konusunda inceleme yaptığımız zaman, diş fırçalamanın önemini anlamak çok daha basit olmaktadır. Diş fırçalamak sadece ağız sağlığı için değil, aynı zamanda vücut ve beyin sağlığı açısından da son derece önemlidir. Yapılan araştırmalar, diş fırçalamayı düzenli olarak yapan bireylerde bunama hastalıklarının daha düşük oranda baş gösterdiğini ifade eder. Havaların soğuması, bağışlık sisteminin zayıflaması ile hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle kişi kışın hasta olmak istemiyorsa düzenli olarak diş fırçalaması son derece önemlidir.
Diş çürüklerinin organlar üzerinde olumsuz etkisi
Uzman kişiler yaptıkları açıklamalarda diş ve ağız sağlığın en önemli iki hastalığın diş çürükleri ve diş eti iltihapları olduğunu ifade etmektedir. Diş etki hastalıkları bazı durumlarda kişide çene kemiği erimesine de neden olmaktadır. Bu anlamda organların olumsuz etkilenmemesi için diş fırçalamak son derece önemlidir. Böbrek, eklem, kalp ve diğer yapılarda sağlık sorunlarına neden olabilir.
Hastalıklar kendini genel olarak diş etleri ve dişlerde meydana getirmektedir. Diş eti kanamaları, diş sıkmalar, ağız kokuları ve buna bağlı olarak çene sorunları çok daha sık görülür. Uzmanlar bu nedenle yemeklerden sonra dişlerin fırçalanması gerektiğinin altını çizer. Bu nedenle iş ofislerinde de diş fırçası olmalıdır. Sabah, öğlen ve akşam diş fırçalamasına özen göstermelisiniz.